De trommelaar van Breda

Wie ben je en waar zijn we?

Mijn naam is Richi Martina en ik zit hier in de winkelstraat in Breda. Ik trommel hier heel vaak, ze noemen mij ook wel de trommelaar van Breda.

Waarom ben je ooit begonnen met trommelen?

Drummen is voor mij een passie van kleins af aan. Er is ooit een bandje komen spelen en die drummer kon heel mooi drummen en zingen. Dat is mij altijd bijgebleven, ik ging hem altijd nadoen, toen ik klein was. Ik had toen nog nooit les gehad.

Waarom ben je ooit gaan trommelen in de stad?

Op een gegeven moment in mijn studententijd heb ik drumlessen gehad en heb ik mijn passie doorgezet. Toen ik werd ontslagen als chemisch analist kon ik moeilijk weer aan de bak komen. Dus toen dacht ik, ik ga lekker mijn hobby doen, lekker drummen. Op een gegeven moment ging ik les geven. Om reclame te maken ging ik buiten zitten, alleen op Koninginnedag ging ik buiten zitten. Tijdens de vrijmarkt en zo,  drumstel buiten, trommelen. De eerste keer had ik in 3 a 4 uur heel veel geld verdiend. Toen dacht ik van hé, dat is wel een markt. Zodoende heb ik dat toen nog een paar keer gedaan. Op een gegeven moment had ik mijn eigen studio en daar geef ik les. Toen ben ik ook in aanraking gekomen met de djembé en die kon ik ook goed bespelen dus toen dacht hé, dat is misschien wel makkelijk om soms wat bij te verdienen. En ja het is mijn hobby en mijn passie dus dat doet mij heel veel plezier.

Wat maakt het leuk om dit in de stad te doen? Je doet het al best wel lang.

Ja, dat klopt ik doe het al 15 of 16 jaar. Ik ben al 20 jaar les aan het geven. Om bij te verdienen ben ik er mee begonnen. Maar het is leuk joh, je hebt altijd contact met mensen he, je zit te spelen, als het bagger is dan loopt ieder je straal voorbij maar dat is heel logisch, dat begrijp ik heel goed. En als het leuk is dan heb je heel veel contact met mensen. De mensen dansen, zijn vrolijk en dit en dat, ja dat is enig. Daar doe ik het voor.

What’s your drive?

”Het contact met al die leuke mensen. De mensen vrolijk zien, ze zien lachen, dansen. Dat drijft mij.”

”Bij mijn baan als chemisch analist zat ik altijd binnen, trommelen in de stad is leuk joh, je hebt altijd contact met de mensen’’

Terug naar

What’s Your Drive?

Patisserie Joep

Breda

Brownies & Downies

Wok Me Home