WOK ME HOME

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Radim Mazanek, ik kom oorspronkelijk uit Tsjechië. Toen ik in Breda kwam had ik al snel besloten dat ik hier wilde blijven, want ik hou echt van deze stad. Ik ben de eigenaar van WOKMEHOME en ik verkoop verse wok maaltijden vanuit mijn bekende bakfiets in Breda. Ik kwam er al snel achter dat ik echt hou van het gene wat ik nu doe. Het is echt een fantastische baan. Om lekker buiten te zijn, gezonde maaltijden te verkopen en direct contact te hebben met de mensen.

Wat motiveert jou?

Het motiveert mij enorm als ik de mensen blij zie. Daarnaast krijg ik ook veel ondersteuning vanuit de community in Breda, in het bijzonder toen ik een verkeersongeluk had gehad. Toen was het erg onzeker hoe mijn toekomst er uit ging zien. Op dat moment heb ik echt enorm veel hulp gehad. Niet alleen van mijn klanten maar ook van veel andere mensen uit Breda. Ze hebben mij zelfs financieel geholpen door donaties te organiseren zodat ik de eerste maanden na het ongeluk kon overleven. Ik denk dat dit een van de meest intense ervaringen van mijn leven is geweest. Ik ben daar echt onwijs dankbaar voor.

Wat wil je nog gaan doen nu je weer bijna op volle kracht bent?

Ik ben gestart met een opleidingsprogramma voor werkloze jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om ze te helpen om een baan voor ze te creëren. Zodat ze zelf kunnen gaan ondernemen onder de WOKMEHOME franchise. Ik kan ze helpen met alle ondersteuning en kennis die ik kan delen met hem. Daarnaast heb ik het plan om WOKMEHOME op landelijk niveau op te schalen zodat heel Nederland kan gaan genieten van de verse en gezonde WOKMEHOME gerechten.

Hoe wil je dat gaan bereiken?

Het mooie aan mijn werk is dat ik elke dag de kans heb om nieuwe mensen te leren kennen. Je had het net over mijn foto met de oud burgemeester van Breda, Chris Rutte. Ik heb hem bij de bakfiets leren kennen en hij heeft mij zelfs aangeboden om te helpen met het maken van een nieuwe bakfiets. Hij is schijnbaar erg handig en heeft aangeboden om tijd vrij te maken om dat te doen. Daarnaast wordt ik ook gemotiveerd door andere mensen, vrolijke klanten, vrienden noem het maar op. Ik werk nu samen met de gemeente Breda om het WOKMEHOME opleidingsprogramma uit te voeren. Ik ben ook lid van de SP, de mensen van de SP hebben mij vanaf begin af aan ondersteund. Ze hebben geholpen om mijn bedrijf op te starten en ze hebben mij geholpen om de problemen met de gemeente op te lossen. Voor mij is de SP niet alleen een politieke partij maar het zijn ook mijn vrienden en eigenlijk familie. 

What’s your drive?

”Het voordeel van mijn werk is dat ik elke dag nieuwe mensen leer kennen en nieuwe vriendschappen opbouw”

”Alle support die ik uit de community gekregen heb, is één van de meest intense ervaringen van mijn leven geweest”

Terug naar What’s Your Drive?

De trommelaar van Breda

Brownies & Downies

Patisserie Joep